30-09-12

.

Wedstrijdverslag

 Bent Merkschoenen Waregem – Belfius Mons 2: 69 - 76

Zaterdag 29/09/12

Q1 8 – 15, Q2 19 – 29, Q3 16 – 15, Q4  26 – 17

 

27 – 44: het eerste cijfer zou laten vermoeden dat het om een kwarterstand gaat; het tweede bevestigt jammer genoeg dat het de ruststand was. 
Meteen de logische weergave van het niveau waarop de thuisploeg voor de pauze acteerde. 
Waregem begon vrij ongeconcentreerd en met te weinig passie aan deze wedstrijd tegen een ongecomplexeerde jonge garde. Bij de tegenstander was de oudste speler van 91, en bestond de ploeg voor de rest uit spelers van junior- en kadettenleeftijd, van wie er 3 zowat de volle 40 minuten op het veld zouden blijven. 
Die bleken totaal niet geïntimideerd door de meer ervaren tegenstander, ook al kwam de wedstrijd vooral scorend moeilijk op gang. Na 5 minuten in het eerste kwart waren er welgeteld al 6 punten gescoord (2 -4), en op hetzelfde tempo ging het door naar een 8 – 15 kwarterstand. Toen al bleek dat Waregem onvoldoende bij de les was, en keer op keer afgetroefd werd door de vinnige youngsters in het blauw, bij wie vooral de 17-jarige Lecomte indruk maakte. 
In het tweede kwarter werd het heil gezocht in een zone, die echter vakkundig kapotgeknald werd door Schwartz die in dit kwart 4 driepunters binnengooide. 
Bij de thuisploeg tekenden te veel spelers afwezig, zodat ook dit kwart duidelijk verloren ging: 19 – 29.
Iemand zei aan de rust: het kan alleen beter, en gelukkig was dit ook het geval na de pauze, zonder dat het echt goed werd. 
In ieder geval was er in de tweede helft een stuk meer vechtlust aanwezig, maar tegen een tegenstander die nu complexloos en vol vertrouwen acteerde, was dit enkel voldoende om gelijke tred te houden, zonder dat de kloof echt gedicht kon worden. Eén keer werd het verschil onder de  10 punten gebracht, maar een daaropvolgend balverlies werd prompt met een driepunter afgestraft, zodat Mons nooit echt verontrust kon worden, en er na het derde kwart nog steeds een ruime achterstand op het bord stond: 43 – 59.
In het vierde kwart werd nog alles geprobeerd, en doordat vooral Thomas de weg naar de korf vond kon in de eindfase toch nog teruggekeerd worden tot op 6 punten, maar de tegenstander werkte zijn vrijworpen in de eindfase voldoende goed af om met een oververdiende eerste zege huiswaarts te trekken.

Waregem: Steinbach: 5, Samaey: 14, Loontiens: 3, Naudts: 14, O Foucart: 6, T Foucart: 15, De Lepeleire: 2, Gueye: 10

Mons: Walasiak: 2, Pretto: 5, Lecomte: 26, Vlamynck: 3, Schwartz: 20, Renard: 16, Tumba: 4

De commentaren zijn gesloten.