30-04-12

.

29/04/12  Finale play offs  Game 3   Waregem – Gembo: 72 - 88

 

Q1 12 – 26   Q2   22 – 18   Q3    22 – 23    Q4  16 – 21

Beslissende match voor de kampioenstitel in tweede nationale, en alle elementen waren aanwezig om er een gedenkwaardige wedstrijd van te maken:  bomvolle tribune met twee luidruchtige supportersgroepen, de nummers één en twee uit de afgelopen competitie die in een belle het pleit konden beslechten, beide ploegen volledig aantredend, twee scheidsrechters die alle moeite hadden om de wedstrijd in de hand te houden, sportief en onsportief gedrag, theater, drama,... met uiteindelijk als verdiende kampioen  Gembo dat de overwinning in het hol van de leeuw kwam behalen.

Waregem ging verschroeiend van start met onmiddellijk twee driepunters van Stan  Naudts, zodat de vlam onmiddellijk in de pan (en in de tribunes sloeg).

De thuisaanhang maakte zich al op voor een vervolg op dit goed matchbegin, dat er echter nooit kwam. In de rest van het eerste kwart had Waregem alle moeite om tot score te komen, terwijl aan Antwerpse kant Loubry dit keer wel zijn vizier op scherp had. Hij werd hierin goed ondersteund door de onvermijdelijke Van Aken en ook Celis bracht zijn puntjes aan. Na 6 -3 na 3’, ging het op die manier over 9 – 14 na 7 ‘ naar een kwarterstand van 12 – 26.

De groene aanhang verkeerde al in euforie, terwijl aan de rode kant van de tribune wat vertwijfeling merkbaar was.
Wie vreesde voor een pandoering als op Gembo, had echter duidelijk niet op het Waregemse strijdershart gerekend.

De in het tweede kwart sterk spelende Vandevondel zorgde in zijn afscheidswedstrijd onder andere met 3 op 3 driepunters voor de broodnodige punten, terwijl Gueye zowel aanvallend als verdedigend woog onder de korf.
Gembo liet zich echter niet afbluffen, en met scores van zowat alle spelers van de groenhemden, konden de bezoekers steeds een voorsprong behouden.
Waregem bracht de kloof een paar keer onder de tien punten, maar telkens vond Gembo het gepaste antwoord om uiteindelijk met 34 – 44 de rust in te gaan.

Manco in de eerste helft waren bij de thuisploeg vooral te veel gemiste vrijworpen, en de tweede kansen waaruit Gembo 10 punten puurde.
 

In het derde kwart bleef het gelijk opgaan, met aan Waregem kant Steinbach als voornaamste scoorder, terwijl Gembo via de onvermijdelijke Van Aken het nodige weerwerk bleef bieden.

Het verschil bleef steeds in de buurt van de 10 punten (39 – 48 na 3’, 43 – 52 na 5’) maar Waregem kon het er niet onder houden.

In dit derde kwart werd de wedstrijd ontsierd door bezoeker Jansen die een “World Peace” (voor de niet NBA-volger: een elleboogstoot) deed in het gezicht van Stijn Dhondt, een actie die onbegrijpelijk onopgemerkt en onbestraft voorbij ging, wat een reactie bij Dhondt uitlokte. Het hieropvolgend misplaatste misbaar van de bezoekende coach zullen we maar aan de hitte van de strijd toeschrijven.
Na dit tumult werd het derde kwart afgesloten op 56 – 67.

In het vierde kwart bleek hoezeer de snelle opeenvolging van wedstrijden (8e wedstrijd in 18 dagen) zijn tol begon te eisen bij een moegestreden thuisploeg.

Er werd nog tegengesparteld , maar een vlot roterend Gembo bleef steeds de leiding behouden (61 – 69 na 3’, 64 – 76 na 5’, 67 – 78 na 7’) om na de gebruikelijke vrijworpen in de eindfase het verschil toch nog te laten oplopen tot 72 – 88.

Gembo kroonde zich op die manier tot de terechte kampioen, van dit voor Waregem historisch seizoen, waarin het bewees dat ook met een beperkte kern, aangevuld met jongeren veel mogelijk is.
De kers en meerdere kaarsjes werden tijdens het seizoen en in de playoffs meermaals op de taart gezet, zodat iedereen enkel een voldaan gevoel kan overhouden aan het afgelopen jaar.
Die tevredenheid bleek ook uit de afterparty die opgezet werd, maar waarvan we de details niet zullen publiceren.

Een verdiende proficiat aan alle spelers, coaches, medewerkers, en bij uitbreiding de ganse club.
Een meer dan verdiend dank u wel aan alle supporters, die vooral tijdens de playoffs massaal en luidruchtig aanwezig waren: laat dit een oproep zijn om volgend seizoen op dezelfde manier verder te gaan.

Het is mooi geweest, op naar volgend seizoen.

Waregem: Steinbach 17, Verdure 0, Samaey 4, Loontiens  0, Naudts  14, Foucart  4, Vandevondel  16,  Dhondt  5,  Delmulle  0, Guey  12, Desmet 0

Gembo: Loubry  20, Celis  10, Goethaert 0, Pegg 2, Van Aken 21, De Wit  8, Lemaire 6, Swinnen 0, Van Roey 0 , Jansen 8, Desiron  6, Van Rillaer 7

 

De commentaren zijn gesloten.