30-04-12

.

20/04/12 Bent Merkschoenen Waregem – Brussels  82 – 66

Halve finale playoffs

Q1 25 – 8, Q2 20 – 23, Q3 24 – 14, Q4 13 – 21

Tweede wedstrijd van de halve finale waarin de bent – jongens, na de overwinning van vorige woensdag in brussels, de kans kregen om het in twee keer af te maken, en op die manier een paar extra dagen recuperatie te verwerven. 


Waar waregem in de sterk  beginnende Stijn Dhondt een onverwachte scoorder vond, had brussels alle moeite om de bal door het netje te krijgen. 

Terwijl bij de thuisploeg ook de usual suspects begonnen te scoren, stokte het brussels aanvallend spel volledig, zodat het in een verschroeiend eerste kwart van 7 – 4 na 3 minuten, over 15 – 4 na 7 minuten, verder ging naar een 25 – 8 quarterstand na Q 1.

 

Het kon natuurlijk  niet op dezelfde manier verder gaan, en waar bij waregem de teugels ietwat gevierd werden, begon brussels toch enigszins een vuist te maken. 

Het tweede kwarter evolueerde via 31 – 17 naar een 45 – 31 ruststand en ging dus nipt verloren, aan brusselse kant vooral onder impuls van de goed ingevallen Spaens die op zijn oude nest zijn laatste match bij brussel speelde.  

Anderzijds kwamen bij de bezoekers de gebruikelijke bommenwerpers als De Schepper en Van Haevermaet absoluut niet in het stuk voor, terwijl bij de thuisploeg iedereen zijn duit in het zakje deed, Gueye vooral reboundend, en Naudts zoals gewoonlijk in alle aspecten van het spel weer meer dan nuttig. 

 

Waar na de pauze misschien kon gevreesd worden voor enige decompressie kwamen de thuisspelers voldoende scherp voor de dag om in dit quarter voor een definitief game – over te zorgen. 

In deze periode kwam vooral Vandevondel sterk voor de dag met  10 punten, aangevuld door bommen van Foucart en Steinbach. Tussenstand na Q 3 was 69 – 45, en bij de tegenstander zag je de kopjes naar beneden gaan om te zien waar hun moed gezonken was, en dat bleek in hun schoenen te zijn. 


Waregem kon rustig controlerend de wedstrijd uitspelen, iedereen speelgelegenheid geven – positief was in dit verband was dat Samaey zonder hinder opnieuw belangrijke minuten kon meedraaien – en in een vierde kwart zonder veel historie werd een oververdiende finaleplaats behaald. 


Zonder een grootse match te spelen, maar zeer matuur, en goed en secuur afwerkend (tekenend daarvoor de 20/23 vrijworpen), behaalde waregem na de eerste plaats in de reguliere competitie nu ook een finaleplaats, waar het zal uitkomen tegen gembo of fleurus, om op die manier naast de kers, ook de kaarsjes op de spreekwoordelijke taart van een historisch seizoen te zetten.
Een unieke gelegenheid ook om met onze beide seniorsploegen kampioen te worden.

Waregem: steinbach 16, samaey 0, loontiens 4, naudts 11, foucart 21, vandevondel  19, dhondt 5, delmulle 2, gueye 4, desmet 0

Brussels: mampuya 10, spaens 15, verrept 8, van haevermaet 3, depooter 6, hervelle 3, de schepper 0, strapart 4, kabangu 10, semijero 7  

De commentaren zijn gesloten.